Ankkaa appelsiinikastikkeessa
Hyvää uutta vuotta!
Ankkaa appelsiinikastikkeessa
2-3 ankan rintafileetä (à 350 g)
suolaa, pippuria
Appelsiinikastike:
1 rkl öljyä
1-2 salottisipulia
2 rkl sokeria
1/2 dl vaaleaa balsamicoa
2 appelsiinia
2 dl vahvaa kanalientä (tai 1 dl demi-glacea ja 1 dl vettä)
tilkka vettä
1/2-1 rkl maissitärkkelystä (Maizenaa)
(tilkka Grand Marnier -appelsiinilikööriä)
suolaa, pippuria
Pyyhi ankanrinnat kuiviksi paperilla. Tee rasvapintaan veitsellä viiltoja, niin että siitä muodostuu ruudukko. Aseta ankanrinnat kylmään pannuun ja laita sitten levy päälle, jotta rasvasta sulaa mahdollisimman suuri osa. Paista ensin rasvapuolta 5-6 minuutin ajan, niin että siihen tulee rapea, ruskea pinta. Toisen puolen paistamiseen riittää 1-2 minuuttia. Mausta. Laita ankanrinnat uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Liha saa jäädä punertavaksi. Kiedo liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Siirrä sivuun. Purista molemmista appelsiineista mehu (noin 2 dl). Sirottele sokeri puhtaan ja kuivan kattilan pohjalle. Laita levy päälle ja anna sokerin karamellisoitua. Kaada ruskistuneen sokerin joukkoon balsamico ja anna kiehua, kunnes sokeri on lähes liuennut. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja sipulisilppu, keitä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan kanaliemi ja anna taas kiehua muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi halutessasi. Saosta veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä, anna kiehahtaa. (Mausta liköörillä.) Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Leikkaa liha vinoviipaleiksi, tarjoa appelsiinikastikkeen ja esimerkiksi maa-artisokka-perunapyreen kera.
Oikaisin vähän tuossa kastikkeessa viimeksi, alkuperäisessä ohjeessa keiteltiin appelsiininkuorisuikaleita vielä eri kattilassa ja lisättiin lopuksi kastikkeen joukkoon. En ehtinyt moista näperrystä viimeksi enkä luultavasti ehdi sunnuntainakaan:o)
Kommentit
Lähetä kommentti