Limegraavattu siika ja graavilohi

Kalan graavaminen on helppoa ja nopeaa, ja mikä parasta, sen voi tehdä reilusti etukäteen. Kalat vaan pakettiin ja pakkaseen. Tällä kertaa graavasin lohen ihan perinteisesti ja siikaa maustoin limemehulla (ohjetta kurkistin täältä, tosin tein lopulta vähän sinnepäin). Olen ennen marinoinut graavattua siikaa limemarinadissa ja se on ollut todella hyvää. Saa nähdä mitä tästä tulee.

DSC_0860

DSC_0864

Limegraavattu siika

2 (noin 600 g) siikafileetä
2 limetin mehu (käytin vain yhden)
2-3 rkl karkeaa merisuolaa
3-4 tl sokeria
6-10 kokonaista valkopippuria (rouhaisin myllystä pari kertaa)
1 dl tillisilppua

Purista halkaistujen limettien mehu puoliksi molemmille fileille lihapuolelle. Hiero päälle suolaa ja sokeria. Murskaa valkopippurit ja ripottele fileille. Sirottele päällimmäiseksi kerrokseksi tillisilppu. Laita kalat lihapuoli vastakkain. Kääri tiukasti folioon ja laita paketti muovipussiin.
Anna graavautua jääkaapissa yön yli (tai pakasta). Siivoa tilli ja muut irtoavat mausteet pois. Leikkaa fileistä mahdollisimman ohuita siivuja kalan nahkaan asti. Tarjoile limelohkojen kanssa.

DSC_0848

DSC_0854

Graavilohi

n. 1 kg lohta fileinä
4-5 rkl karkeaa merisuolaa
2-3 tl sokeria
valkopippuria
tilliä

Ripottele kalafileiden pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillin oksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla. Anna graavautua jääkaapissa yön yli (tai pakasta). Siivoa tillinoksat ja muut irtoavat mausteet pois fileiltä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kommentit