Paistettu riisi

Juhlan jälkeen koittaa arki ja arkiruuat. Tämä sekoitus on parhaasta päästä arkiruokia: edullista, nopeaa ja tosi hyvää. Sitä paitsi se on tosi ajankohtaista, koska siihen voi upottaa vaikka joulukinkun tähteet. Riisiä tuppaa jäämään yli vähän väliä muutenkin, joten tämä kannattaa painaa mieleen. Ohje on tosi suuntaa antava, sitä voi soveltaa kukin mielensä mukaan. Minunkin paistettu riisi on joka kerta erilaista.

DSC_0651

Paistettu riisi

3-4 dl keitettyä riisiä (n. 1 dl per ruokailija)
1 sipuli tai pala purjoa
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 tl jauhettua paprikaa
2 rkl öljyä
pari rkl soijakastiketta
kanaa, kinkkua, katkarapuja tai muuta kypsää lihaa (myös pekoni käy), tai useampia sekaisin
jotain kasviksia, jos sellaisia sattuu olemaan
pari kananmunaa

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja anna kuullottua hetki. Lisää keitetty riisi ja lihat (ja mahdolliset kasvikset). Anna paistua muutamia minuutteja, kääntele seosta samalla. Sekoita kanamunien rakenne rikki toisessa kulhossa ja kaada ruuan joukkoon. Jatka ruuan sekoittelua kunnes kananmuna on kypsynyt. Tarjoa sweet chili -kastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Kommentit

  1. Paistettua riisiä en ole kokeillutkaan, mutta kokeilen ihan varmasti.

    Mutta oletko sinä kokeillut tätä:

    http://valostavarjoon.blogspot.com/2011/12/korealaista-arkiruokaa.html

    Lumisia terveisiä Oulusta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti