Jauheliha-punajuurikastike

"Ahaa, pinkkiä ruokaa", tuumasi isompi napero tästä herkullisesta kastikkeesta. Joulun jäljiltä jääkaapissa lojuvat punajuuret kannattaa käyttää vaikka pastakastikkeeseen. Suosittelen lisäämään kyytipojaksi myös sinihomejuuston jämät, jos nyt jollakulla sellaisia jää yli. Ohje on omasta päästä ja taas hyvin suuntaa-antava.


Jauheliha-punajuurikastike

400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2 punajuurta
luraus öljyä
2 dl kermaa (ruokakerma tai kaurakerma käy hyvin)
yrttisuolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
(sinihomejuustoa)

Kuori ja pilko sipulit. Kuori ja raasta punajuuri. Kuullota sipuleita ja punajuuria öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää kerma ja mausteet. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja sinihomejuuston kanssa.

Kommentit