Munaton ja maidoton makaronilaatikko
No niin. Taas mietin, että kannattaako tämmöisiä perushuttuja päivitellä tänne ensinkään?! Makaronilaatikko ei ole kaunista, ei erityisen luovaa eikä varsinkaan omaperäistä. Se on kuitenkin yksi lapsiperheiden takuuvarmoista suosikeista ja maistuu ainakin meillä myös silloin kun mikään muu ei maistu (eli kipeänä). Ja vaikka kuinka tykkään sushista, ankasta ja hummerista, niin tykkään kyllä myös makaronilaatikosta. Tämä versio on munaton ja maidoton, täältä löytyy ohje tavisversioon.
Liha-makaronilaatikko
300-400 g makaronia
400 g jauhelihaa (nautaa, hirveä, possua, karitsaa tai kalkkunaa)
2 rkl öljyä
1-2 sipulia
1-2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
pippuria myllystä
6 dl kaurakermaa
1-2 rkl vehnäjauhoja
Keitä makaronit runsaassa vedessä lähes kypsiksi. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli öljyssä. Mausta. Sekoita keitetyt, valutetut makaronit ja jauheliha. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita vehnäjauhot kierrevatkaimella kaurakermaan. Lisää kermaseos vuokaan. Paista 175 asteessa reilu tunti. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa porkkanaraasteen ja kepsutin kanssa.
Maizena ei ole maidoton.
VastaaPoistaKääk. Totta, hyvä pointti. Kiitos tarkkaavaisuudesta. Meille se sopi, koska laktoosi ei ollut ongelma, mutta korjaan heti tuohon ohjeeseen.
Poista