Hyvää Runebergin päivää!

Tänään juotu vaalikahveja ja kahvin kyytipoikana on varmasti monessa huushollissa ollut Runebergin torttuja. Teen yleensä tällä ohjeella, mutta halusin tänä vuonna kokeilla munatonta ja maidotonta versiota. Varioin Myllyn parhaan ohjetta (jota olen hyvällä menestyksellä soveltanut muuhunkin) ja lopputulos oli ihan siedettävä. Näitä kannattaa paistaa ihan kiltisti ainakin vartin verran, hieman koosta tietysti riippuen. Lisäksi suosittelen paperisten leivosvuokien käyttöä. Nämä irtoaa hiukan huonosti silikonisestakin vuuasta, josta nyt kuitenkin irtoaa melkein kaikki.


Runebergin tortut (munaton ja maidoton)

2 dl vehnäjauhoja
1 dl piparkakkuja jauhettuna
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl mantelirouhetta
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
100 g margariinia sulatettuna
1 dl päärynäsosetta (siis ihan Pilttiä tms.)
1,5 dl kaurakermaa

Koristeluun:
vadelmahilloa
tomusokeria ja tilkka vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, kerma lopuksi varovasti sekoittaen. Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin ja pursota päälle nokare vadelmahilloa. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Lisää tarvittaessa vadelmahilloa ja koristele tomusokeri-vesi -kuorrutteella.

Kommentit

  1. Mullakin oli ongelmia vuoan kanssa.
    Nostan kyllä hattua ja kumarran samalla syvään, kun jaksat kokeilla kaikkea munattomana ja maidottomana. Kohta voisit kirjoittaa aiheesta keittokirjan!

    VastaaPoista
  2. Suoraan sanottuna mua alkaa kyllästyttää tää munaton leivonta. Kaikki on vähän sinne päin. Toisaalta mua motivoi se, että näille allergialeivonnaisille on tilausta, varmaan yksi sun toinen perhe painii samojen ongelmien kanssa. Niin ja tietty mua motivoi myös se, että saan korjata väsymystä kahvilla ja edes keskinkertaisilla leivonnaisilla:o)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti