Late Lammas -kakku

Näin joskus aikoja sitten hienon Late-kakun täällä ja olen siitä asti suunnitellut Late-kakun tekemistä, mutta vasta nyt napero alkaa ymmärtää Laten päälle. Koristelu oli maailman helpoin toteuttaa, tämä onnistuu aloittelijaltakin leikiten (ellei sitten halua hifistellä ja muotoilla Laten päätä kolmiulotteiseksi, minä en hifistellyt). Lisäksi pienet assistentit voi päästää apulaisiksi vaahtokarkkien asettelussa. Late juhlisti meillä esikoisen nimppareita.

Mustaa marsipaania löytyi ilokseni isosta lähimarketista. Leivonnan suosio taitaa olla kasvussa, koska ihan tavallisten ruokakauppojen valikoima on niin kasvanut.



Late Lammas -kakku

Pohja (tämä on siis sama kuin äskettäin tekemissäni mokkapaloissa):


3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl banaanisosetta
2 dl kermaa (tai kaurakermaa)

Leivitykseen rasvaa ja korppujauhoja (tai kaurahiutaleita tms.)

Täyte:
2 dl omenasosetta
3 liivatetta
2 prk Alpro Soya -vaniljavanukasta
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, soijavispiä tms.

Päälle:
1 dl vispiä
pieniä vaahtokarkkeja
mustaa marsipaania
valkoista marsipaania

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet varovasti sekoittaen, kerma viimeiseksi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että kaikki aineet ovat tasaisesti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia, hieman paksuudesta riippuen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sulata liivatteet pienessä tilkassa vettä ja sekoita vaniljavanukkaiden joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu vispi.

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Levitä pohjalle omenasosetta ja sen päälle vaniljavanukasta. Lisää päälle toinen pohjalevy (ja teen toinen kerros samoin, jos onnistuit leikkaamaan kakun kolmeen osaan). Anna kakun hyytyä jääkaapissa useita tunteja tai mielellään yön yli.

Vatkaa vispi vaahdoksi ja levitä vadille kumotun kakun päälle. Muotoile marsipaanista Late kakun päälle ja koristele vaahtokarkeilla.


Kommentit

  1. Mainio kakku:) Ja myöhästyneet nimpparionnittelut pikkuneidille! Siis tämähän piti laittaa ihan ajallaan, koska meidän neiti bongasi pikkukakkosesta sankarin nimen ja käski äiskän laittaa viestiä. Mutta kun en heti aamutuimaan kehdannut lähettää, se unohtui. Onneksi on juhlittu asiaankuuluvin menoin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Ja kovasti terveisiä teidän pikkuneidille, onpa mukavaa, että meidän nappula on jäänyt mieleen, vaikka viime treffeistä onkin aikaa. Täytyy kyllä yrittää viimeistään kesällä tavata uudestaan.

      Poista
  2. Hieno! Kyllä kelpaa nimppariherkutella! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks, juu, nyt on herkuteltu. Äitikin on "vähän" maistellut kakkua...

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos:o) Tää oli tosi kiitollinen kakku, kiva tulos pienellä vaivalla.

      Poista
  4. Vautsi kun olet saanut ihan Laten näköiseksi kakun !

    Mä olen ollut Late Lampaan fani siitä lähtien, kun näin sen tv.stä ensimmäisen kerran lapsemme ollessa pikkuinen. Ja tykkää meillä muutkin Latesta ;)

    Minä ostin Late Lammas pehmolelun muutama vuosi sitten. Lapsemme sanoi kaupassa, "en mä tuollaista enää halua", mutta äiskä halusi ja niinpä se muutti meille :D Kun sitä vetää hännästä, se tärisee ja kun painaa vatsasta se määkii, hihhih, mä taidan olla ikuinen lapsi.

    Eipä tässä muuta kuin Erittäin hauskaa viikonloppua ja hiihtolomaa (meillä on se ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Meillä oli juuri mummo lapsenvahtina ja mummo taisi tykätä Latesta lapsia enemmän...

      Kävin muuten heti vastavierailulla blogissasi ja tulen toistekin, siellä näytti olevan mulle kovasti opittavaa. Ja kiitos samoin, hauskaa viikonloppua ja mukavaa lomaa!

      Poista

Lähetä kommentti