Parsakaalikana


Yksi suosikkiblogeistani oli Voisilmäpeliä, jossa oli paljon kivoja ja simppeleitä vinkkejä ruuanlaittoon ja leivontaan. Harmikseni bloggaaja ilmoitti joitakin kuukausia sitten lopettavansa, mutta äskettäin tiemme kohtasivat jälleen. Eeva on ilokseni aloittanut nyt hesarin ruokabloggaajana. Mulle saa vinkata muistakin kivoista uusista tai vanhoista ruokablogeista, joissa kokkaillaan suht' yksinkertaista kotiruokaa. Leivontablogit ovat kivoja, mutta kakkuja tai muita baakkelseja ei voi pistellä päivälliseksi, ainakaan kovinkaan usein.

Tämä parsakaalikana on tosi hyvää ja tosi helppoa tehdä. Ihmettelen, että en ole aikaisemmin sitä tänne postannut. Meillä tosin käy nykyään usein niin, että ruokaa tehdään vauhdilla ja sitten kun ruoka on valmista, maitolasia alkaa kaatua, naperolle tulee pissahätä ja vauva kiljuu jotain muuta hätää. Siinä vaiheessa kameran esille kaivaminen ei kiinnosta ketään, eikä parsakaali varsinaisesti muutu kuvauksellisemmaksi ylikypsyessään tai muuten odotellessaan.

Sovelsin Eevan ohjetta käyttämällä broilerin filesuikaleita ja pakasteparsakaalia. Niin ja oikaisin valmistusvaiheessakin ihan vähän, mutta mahtaako tuo haitata...Parsakaalikana

500 g broilerisuikaleita
loraus öljyä
1 pussi pakastettuja parsakaalin nuppuja
2-4 valkosipulinkynttä
reilu kourallinen cashew-pähkinöitä
2 rkl soijakastiketta
chiliä
valkopippuria

Kypsennä broilerisuikaleet pannulla. Lisää parsakaalin nuput. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti hämmennellen. Lisää mausteet ja pähkinät. Herkuttele sellaisenaan tai riisin tai nuudelien kanssa.

Kommentit

Lähetä kommentti