Ystävänpäivän banaani-mokkapalat

Nämä herkulliset mokkapalat sopivat useimmille ja ovat helppoja valmistaa pientenkin leipureiden kanssa. Koristelussa voi käyttää luovuutta ja kokeilla erilaisia strösseleitä, kookoshiutaleita tai marsipaanikuvioita. Minä piirsin löysällä pikeerillä ympyrän kuorrutteeseen ennen sen kovettumista ja muotoilin sen sydämeksi hammastikulla.


Banaani-mokkapalat

3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl banaanisosetta
2 dl kermaa (tai kaurakermaa)

Leivitykseen rasvaa ja korppujauhoja (tai kaurahiutaleita tms.)

Kuorrute:

100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet varovasti sekoittaen, kerma viimeiseksi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että kaikki aineet ovat tasaisesti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia, hieman paksuudesta riippuen.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa neliöiksi kunhan kuorrute on jähmettynyt. Tai ota piparkakkumuotilla kuvioita. Tämä onnistuu parhaiten ohuehkosta levystä tai sitten ennen kuorrutteen levittämistä.

Kommentit