Kaurasämpylät
Kotitekoiset sämpylät ovat ihania verrattuna kaupan muovipusseihin pakattuihin ikisämpylöihin. Jos haluaa herkutella tuoreilla aamiaissämpylöillä, kannattaa muuttaa Keski-Eurooppaan tai tehdä taikina illalla jääkaappiin. Tai syödä aamiaista vähän myöhemmin.
Kaurasämpylät
5 dl vettä, heraa tai kaurajuomaa
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
1 dl kauraleseitä
1 dl rouhittuja auringonkukan siemeniä
2 dl kaurahiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Lämmitä neste n. 42 asteiseksi eli vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy, kauraleseet, kaurahiutaleet ja auringonkukan siemenet. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja vaivaa jauhot taikinaa. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi. Kohota vielä puolisen tuntia. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Maiskis, kivasti siemeniä, rouheita, leseitä ja hiutaleita samassa setissä.
VastaaPoistaTuo illalla taikinan väsääminen olisi kyllä fiksua...
Vielä kun olisi illalla niin paljon virtaa, että saisi muutakin aikaiseksi kuin pakolliset. Ehkä joskus taas on.
VastaaPoistaHipshei ja huomenta! Mulla on blogissani sulle jotain (tai siis teille molemmille) :)
VastaaPoista