Lohta ja pinaattirisottoa
Luovuus ei ole ollut huipussaan ruuanlaiton kanssa, mutta jotain iloisen värikästä sain kasattua lautasille sunnuntailounaaksi. Risotto on hyvää, helppoa ja ajankohtaista, koska perunat alkavat olla aika ankeita. Lisäksi jonkunlaisen perusrisoton ainekset löytyvät kaapista melkeinpä aina. Tätä voi varioida tosi monella tapaa. Nyt höysteenä oli kodikkaasti pakastepinaattia.
Pinaattirisotto
2 rkl voita tai öljyä
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
n. 1 l kanalientä (osan voi korvata valkoviinillä)
1 ps pakastepinaattia
loraus kermaa (tai kaurakermaa tms. )
kurkumaa
ripaus pippurirouhetta
(parmesaania)
Kuullota riisiä voissa tai öljyssä hetki. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kuullota sitäkin. Kaada joukkoon kanalientä vähitellen, noin 1 dl kerrallaan. Lisää uusi annos vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Kaada joukkoon loppu kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Lisää pinaatti ja mausteet. Lisää tarvittaessa nestettä tai loraus kermaa. Risoton kuuluu olla lähes juoksevaa. Ripottele halutessasi pinnalle parmesaania.
Kommentit
Lähetä kommentti