Aprikoosivispipuuro
Vispipuuro on hyvää vaihtelua välipalalle tai jälkkäriksi. Kevään kunniaksi sen voi tehdä vaikka keltaisena kuivatuista aprikooseista (myös tölkkiaprikoosit käy).
Aprikoosivispipuuro
1 ps kuivattuja aprikooseja
8 dl vettä
ripaus suolaa
1/2 - 1 dl sokeria
1 1/4 dl mannasuurimoita
Keitä aprikooseja vedessä miedolla lämmöllä kunnes ne pehmenevät kunnolla. Lisää kiehuvan liemen joukkoon mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää sokeri. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Herkuttele kylmän maidon kanssa.
Omnom! Pakko kokeilla joskus :)
VastaaPoistaVispipuuro ylipäätään on hyvää, ja välillä vaihtelu virkistää. Mun suosikki on kyllä punaviinimarja.
Poista