Kanakori tjsp...

Siis aika hohdokasta on tämä meidän meno: virkkausta, vispipuuroa ja nyt piste iin päälle, broilerin koipipaloja ja lohkoperunoita. Oikeastihan tämä on ihan hyvä setti, varsinkin tälleen itse värkättynä. Ja peruna on tällä hetkellä hieman aliarvostettua, se on oikeasti hyvää ja monipuolista.

Tässä setissä on lisäaineita nolla ja maistuu meidän kiviset ja soraset -henkiselle perheelle. Voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja tulee sitten uunissa itsekseen valmiiksi. Eikä ole niin justiinsa aikojen ja lämpötilojen kanssa. Jos oikein jaksaa askarrella, niin tekee itse majoneesin ja sekoittaa siihen reilusti valkosipulia. Minä sekoitin kermaviiliin ketsuppia, oujee.


Öhöm. En taida edes kehdata kirjoittaa tähän ohjetta. No jotenkin näin se meni:

Broilerin koipipaloja
Marinadi: 
0,5 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl valkosipulijauhetta
(chiliä maun mukaan)

Marinadin ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan broilerin koipipalojen joukkoon. Muovipussi on hyvä marinointiastia, koska sen avulla on helppo käännellä koko settiä marinoinnin aikana. Broilerin voi antaa marinoitua puolesta tunnista puoleen päivään. Sitten tunniksi n. 200 asteiseen uuniin. 

Lohkoperunat tulevat uunissa yhtä aikaa. Perunat pestään huolella ja lohkotaan mieleisen kokoisiksi lohkoiksi. Sitten joukkoon lorautetaan reilusti öljyä ja päälle ripotellaan suolaa ja muita mieleisiä mausteita. Ja uuniin broilerin kaveriksi.

Mä tein niin, että ensin broilerin koipipalat olivat yläkerrassa reilun puoli tuntia ja sitten vaihdoin paikkaa. 

Kommentit

  1. Siis mitä ihmettä?? Ihan varmasti kommentoin tähän tekstiin. Ellei sitten blogin valvoja ole poistanut viestiä;)

    Sitä piti sanomani, että samainen ruoka on myös meidän neidin herkkua. Ja kun oikein villiksi heittäydytään, maustetaan valmis majoneesi chili-kastikkeella. Että ihan "kurkkupurkilla Niagaraa" hengessä täälläkin eletään. Hurjaa vappua teidän koko perheelle!:)

    VastaaPoista
  2. No höh, ei täällä sentään niin tiukka suodatin ole. Teidän neidillä on kyllä hyvä maku, täytyykin kokeilla chilikastiketta dippisoosin mausteeksi. Hyvä idea! Hauskaa vappua myös teille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti