Vietnamilaiset kesärullat

Meidän vapun vietto kuihtui hieman kasaan, mutta jotain vappukivaa piti silti kyhätä. Näin Kauhaa ja rakkautta -blogissa vietnamilaisia kesärullia (tai kevät-) ja päätin heti, että näitä kokeillaan ihan pian. Ah - se oli rakkautta ensi silmäyksellä, täydellistä seurusteluruokaa. Ja raikasta, keväistä, kivaa, helppoa ja monille sopivaa. Suosittelen kokeilemaan, ainoa hankala vaihe oli tuon riisipaperin metsästys, eikä sekään ollut kovin hankalaa. Ja katkarapuja olisi voinut maustaa edes vähän, mutta ihan kaikkea en kuumeisen vauvan kantamisen lomassa ehtinyt.

Iloista vappua kaikille!


Vietnamilaiset kesärullat

riisipaperia
riisinuudeleita (vermiselliä, niitä ohuen ohuita)
porkkanaa
kurkkua
avokadoa
kevätsipulia
katkarapuja, tofua, lohta tms.
vahvanmakuista salaattia (esim. paksoi, romaine, sydänsalaatti)
korianteria, minttua, thaibasilikaa tai muita sopivia yrttejä

Kastikkeeksi: soijakastiketta, sweet chili -kastiketta tai maapähkinävoikastiketta (ohje alla)

Leikkaa salaatit ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Mausta halutessasi katkarapuja esim. chilillä, limellä, valkosipulilla ja korianterilla. Valmista nuudelit pitämällä niitä kuumassa vedessä kolmisen minuuttia. Laita isoon kulhoon (tai kahteen) lämmintä vettä ja upota riisipaperi veteen. Nosta pehmennyt paperi vedestä isolle lautaselle. Oikean pehmeyden oppii nopeasti, viimeistään kolmannen rullan kohdalla. Aseta täytteet paperin alaosaan, ei kuitenkaan ihan reunalle (Eevan blogissa on hyviä kuvia). Käännä alareuna täytteiden päälle. Käännä sitten reunat sisäänpäin ja rullaa napakaksi rullaksi. Dippailua helpottaa, että paketti on suhteellisen tiukka. Koristele esim. korianterilla.

Herkuttele dippaamalla erilaisiin kastikkeisiin. Mm. tämä maapähkinävoikastike oli todella hyvää!

Maapähkinävoikastike

4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 rkl hoi sin -kastiketta
n. 2 rkl sokeria (riippuen hoi sin -kastikkeen makeudesta)
1 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

Ai niin. Rullia ei sitten kannata kasata päällekäin, koska ne tarttuvat helposti toisiinsa kiinni. Nämä ovat parhaimmillaan tuoreena, mutta joidenkin blogien perusteella parin tunnin odottelu ei ole suureksi vahingoksi. Olipa joku herkutellut rullilla seuraavana päivänäkin. 

Kommentit

  1. Maiskis, näitä pitää testata!

    Ja aika saavutus tehdä näitä ylipäätään kuumeisen vauvan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä kannattaa, nää oli hirmu kivoja. Olen tässä viimeisen vuoden kuluessa oppinut tekemään tosi monta asiaa yhdellä kädellä... Tosin sain kyllä vähän apuakin näissä askartelu hommissa:o)

      Poista
  2. On kyllä älyttömän herkullisen kuuloinen resepti, pitääpä ottaa kokeiluun täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä hyviä, voin lämpimästi suositella just teille ja tietysti muillekin!

      Poista

Lähetä kommentti