Banaanitorttu

Äitienpäivä lähestyy ja monessa perheessä suunnitellaan sitä parasta mahdollista kakkua, joka olisi aivan erityisesti äidin mieleen. Tämä ei ole se, ellei sitten munaton, maidoton ja vehnätön elämä ole iskenyt. Tarjosin tätä jokunen viikko sitten harvinaisille vieraille, kiitos ja anteeksi. Eli kiitos, kun kiltisti söitte sitä, ja anteeksi, että jouduitte koekaniineiksi. Yleensä syötän harjoituskappaleet omalle väelle, mutta aika on ollut viime viikkoina hieman tavallista rajallisempaa.

Eli, jos muna, maitotuotteet ja kotimaiset viljat sopivat, niin tehkää hyvät ihmiset jotain muuta, vaikka sitruuna-marenkipiirasta. Jos ne eivät sovi, tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.



Banaanitorttu

Pohja:
2,5 dl riisijauhoja (tai muita sopivia jauhoja)
1 rkl sokeria
100 g maidotonta margariinia

Täyte:
4 prk maidotonta suklaa- tai vaniljavanukasta
1 dl vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta (esim. soijavispiä)
2 liivatetta
sokeria maun mukaan

Päälle:
3-4 banaania
sitruunamehua + vettä (yhteensä n. 2 dl)
hyytelösokeria

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Levitä piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Vuoraa reunat foliolla, jotta ne eivät uunissa valu. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Valmista täyte. Liota liivatteita runsaassa vedessä viitisen minuuttia. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sekoita vanukkaat ja vaahto tasaiseksi. Mausta sokerilla. Sulata liivatteet pienessä vesitilkassa kattilassa. Sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjalle ja anna hyytyä kylmässä.

Viipaloi banaanit ja asettele täytteen päälle. Valmista pieni määrä kiillettä hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Levitä banaanien päälle. Anna hyytyä hetki viileässä.

Kommentit

  1. Ennen kuin ehdin lukea alkusepustukset, olin jo tänne kirjoittamassa että tätähän on muuten syöty! Ja isäntä taisi ahmia useamman palan. Eli anteeksipyyntö ennemminkin tältä suunnalta:) Mielellään ollaan koekaniineina jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä luulen, että se teidän isäntä on vaan kohtelias:-D. Eikä huolta muutenkaan, kyllä sitä jäi mullekin iltapalaksi.

      Poista

Lähetä kommentti