Parasta parsasta

Toistan itseäni pahan kerran, mutta nämä parsa-pekonikääröt ovat vain ihan älyttömän hyviä. Ja niin helppotekoisia. Voisin syödä näitä päivälliseksi varmaan aika monta iltaa peräkkäin. Kääröt sopivat sekä alkuruuaksi että lisukkeeksi (tai kevyksi ateriaksi).Parsa-pekonikääröt

2 nippua parsaa
1 pkt pekonia
pala parmesanjuustoa

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Vihreille parsoille riittää vajaa 5 minuuttia, koosta hieman riippuen. Valkoisia parsoja kannattaa keittää tovi pidempään. Huuhdo keitettyjä parsoja hetki kylmällä vedellä. Jaa parsat 3-4 parsan nippuihin ja kietaise jokaisen ympärille siivu pekonia. Siirrä niput uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle raastettua juustoa. Kuumenna 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes pekoni on kypsää ja juusto saa hieman väriä.


Nämä sopivat myös grilliin, tosin silloin tuo juusto kannattaa ripotella päälle vasta tarjoiluvaiheessa.

Kommentit

 1. Mutta miksipä keksiä pyörää uudelleen! Ja kun pekoni ja parsa vain on ihan nappi yhdistelmä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta:o) Välillä aina yritän jotain viritystä, mutta aina palaan tähän herkkuun.

   Poista
 2. Mä olen vihreille ohuille parsoille jättänyt tuon keittämisvaiheen kokonaan väliin, kierittänyt vaan suoraan pekonit ja uunin pannulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onnistuu ohuiden parsojen kanssa varmasti hyvin ilman keittämistä. Ohuita vihreitä parsoja ei myöskään tarvitse kuoria. Varsinaista pikaruokaa!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti