Haukimurekepihvit

Vietimme pitkää viikonloppua mökillä ja herkuttelimme todellisella lähiruualla: kanttarelleilla, mustikoilla ja järvikalalla. Kamera jäi lähteissä eteisen pöydälle, joten kuvamateriaalia noista ihanista herkuista on huonosti. Enkä kyllä tiedä olisiko kukaan ehtinyt mitään kuvatakaan. Paikalla oli neljä uteliasta 1-4 -vuotiasta ja joukko nälkäisiä aikuisia. Haukimurekepihveistä löytyi kuitenkin kuva viime vuodelta.

Hauki on tosi aliarvostettu kala, nämä pihvit ovat todella hyviä. Ohje on taas vähän summittainen, mutta tämä puuha ei ole ollenkaan pilkun tarkkaa.



Haukimurekepihvit

n. 1 kg kokoinen hauki
n. 1 dl leivänmuruja (joku vähän kuivahtanut sämpylä tai pari viipaletta paahtoleipää käy hyvin)
2 dl kuohukermaa
1-2 munaa
2-3 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
tilliä

Tarjoiluun:
voisulaa

Perkaa ja fileoi kala. Älä sure ruotoja, ne jauhautuvat huomaamattoman hienoksi. Jauha fileet monitoimikoneen leikkuuterällä tai lihamyllyllä (lihamyllyllä kannattaa jauhaa kaksi kierrosta) hienoksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Paista taikinasta mieleisen kokoisia pihvejä ja herkuttele voisulan ja uusien perunoiden kanssa.

Kommentit