Grillattua maksaa ja muhennetut perunat

Tämä postaus kannattaa lukea, vaikka ei maksasta välittäisikään. Muhennetut perunat ovat tosi mainio kesäinen lisuke ja kaikenlisäksi se syntyy näppärästi tähdeperunoista. Keitän aina kesäperunoita ison kattilallisen ja teen niistä sitten pyttipannua, salaattia tai tätä muhennosta.

Ja grillattu maksa... mmm. Tosi herkullista, helppoa ja nopeaa. Mutta senhän kaikki maksaa syövät jo tiesivätkin. Te muut ette tiedä mistä jäätte paitsi, mutta en kyllä yritä ylipuhua ketään.

Kuva ei vaitettavasti tee oikeutta, oikea kamera on ollut pari päivää poissa pelistä.


Grillattu maksa

naudan maksaa viipaleina
suolaa ja valkopippuria

Kuivaa maksaviipaleet ja poista mahdolliset kalvot. Sipaise viipaleille kevyesti öljyä. Grillaa nopeasti molemmin puolin (pari minuuttia per puoli, grillistä riippuen vähempikin voi riittää). Mausta suolalla ja varovasti valkopippurilla. Tarjoa puolukkahillon, sipulin ja muhennettujen perunoiden kanssa.

Muhennetut perunat

n. 8-10 keskikokoista keitettyä perunaa
pari rkl voita
n. 3 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl maitoa
loraus kermaa
suolaa
tilliä, persiljaa tms.

Minä tein tällä kertaa ensin valkokastikkeen alun eli sulatin voita pannulla ja kiehautin siinä vehnäjauhot. Sitten lisäsin maidon koko ajan sekoittaen ja annoin kastikkeen kiehahtaa. Kastikkeen sekaan lisäsin paloitellut perunat ja mausteet. Tarvittaessa muhennosta voi ohentaa kermalla tai maidolla.

Tämän voi tehdä myös pelkästä kermasta. Tällöin perunat lisätään kerman joukkoon ja seosta keitellään hieman kokoon. Lopuksi taas maustetaan. Hyvää niinkin.

Kommentit