Tähdemunakas

Olin melkein vuoden munattomalla dietillä ja munakasta kyllä kaipailin melkoisesti. Ihanan helppo ja nopea aamiais-, brunssi- tai lounasruoka. Lisäksi jälleen yksi kätevä tapa tehdä selvää ruuantähteistä.

Jostain ihmeellisestä syystä haluan aamiaismunakkaan kanssa lasin appelsiinimehua ja ruisleivän, jossa on tomaattia päällä. Aina. Onneksi tämä oli lounasmunakas, muuten olisi pitänyt lähteä mehuostoksille.


Lounasmunakas

1 pieni sipuli
pala paprikaa
pari keitettyä perunaa
pala kesäkurpitsaa tai kukkakaalia
muutama nakki tai jotain muuta lihaa, makkaraa, leikkelettä tms.
öljyä
suolaa, pippuria ja esim. paprikajauhetta
5 kananmunaa
5 rkl vettä
pari rkl juustoraastetta
tuoreita yrttejä

Paloittele kasvikset ja nakit tai liha. Kuullota sipulia ja paprikaa öljyssä pannulla. Lisää perunat, lihat ja muut kasvikset. Lisää halutessasi paprikajauhe. Anna kasvisten pehmentyä pannulla viitisen minuuttia. Sekoita munat ja vesi. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Vähennä pannun lämpöä ja kaada munakasseos täytteiden päälle. Anna kypsyä kannen alla matalalla lämmöllä kunnes munakasseos on hyytynyt. Ripottele pinnalle juustoraaste ja vaikkapa basilikaa tai lehtipersiljaa.

Kommentit

  1. Mulla ei sillä mehun merkillä ole niin väliä, mutta tomaattia ja ruisleipää on kyllä oltava!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä. Tiedän, että sinä ymmärrät hyvän päälle, joten en voi ihan hakoteillä olla itsekään. Paitsi, että tuon mehun kanssa olen aika tarkka. Sen pitää olla erästä tiettyä, eräässä tietyssä kaupassa lasipullossa myytävää appelsiinimehua.

      Poista

Lähetä kommentti