Valkosuklaa-pekaanipähkinäkeksit

Nämä ovat siis taas näitä amerikkalaistyylisiä "pikkuleipiä", joihin olen ihan mahdottoman ihastunut. Ovat kätevä vierasvarakin, koska mukamas säilyvät hyvin. No meillä ei säily, kummallista. Taikinan voi tehdä valmiiksi pakastimeen, jos haluaa yllättää vieraat ihanalla vastaleivotun tuoksulla. Siinä tapauksessa se kannattaa muotoilla muovikelmun tai leivinpaperin avulla pötköksi ja pakastaa sellaisena. Siitä pötköstä on sitten helppo viipaloida pellille sopivia palasia.

Perusohjetta olen käyttänyt ennenkin, se on peräisin Kotilieden sivuilta ja täällä varioin sitä M&M's karkeilla. Nyt mausteena on valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä, joita myös näytti kertyneen tuonne kaapin perälle. Sen kondensoidun maidon kaveriksi...


Valkosuklaa-pekaanipähkinäkeksit

150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 2,5 dl sattumia (eli tässä tapauksessa valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä)

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi rouhitut sattumat.


Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista noin 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat kauniin vaaleanruskeita ja kypsiä myös pohjasta. Paistoin isohkoja kakkusia vain kymmenisen minuuttia. Näin ne jäivät vähän sitkeiksi ja meheviksi sisältä.

Kommentit

  1. Tätä kyllä pitää kokeilla ehdottomasti laktoosittomana versiona. Voisin laittaa tummaa suklaata valkosuklaan tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma suklaa sopii tähän oikein hyvin, nimimerkillä "kokemusta on" :o) Kävin muuten saman tien vastavierailulla hienossa blogissasi, ja tulen varmasti uudestaan!

      Poista
  2. Nami nami näyttää hyvältä! Mä olen myös kovasti perso tällaisille kekseille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin tehdä näitä joku kerta kunhan treffataan!

      Poista
  3. Voi kun näyttää hyvältä, tulee kyllä täälläkin jossain vaiheessa kokeiltua , nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja paljon sattumia sekaan!

      Poista

Lähetä kommentti