Limellä maustettu omenahillo

Keittelin tätä hilloa viime viikolla ja kiikutin sitä heti viemisiksi rotinoiden joukossa ja myös erääseen toiseen kyläpaikkaan. Lime ja omena sopivat uskomattoman hienosti yhteen. Jostain syystä en ole tähän yhdistelmään juuri törmännyt, mutta nyt ajattelin laittaa sanan kiertämään. Lykkäsin kattilaan myös kanelitangon, sen voi hyvin jättää poiskin. Aion talvella herkutella tällä hillolla pannukakun ja lettujen kanssa, ja kyllähän pannari ja hillo sopii näin syyssateellakin.
Omenahillo

n. 2 kg omenoita (kuorimisen ja siemenkotien poistamisen jälkeen pitäisi jäädä n. 1 kg)
500 g hillosokeria
1 limen kuori
1 limen puristettu mehu
(kanelitanko)

Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pese lime huolellisesti ja kuori siitä reilu pätkä kuorta perunankuorimaveitsellä. Lisää kattilaan limen mehu, omenakuutiot ja sokeri. Lisää joukkoon myös limen kuori ja halutessasi kanelitanko. Kuumenna ja sekoittele muutaman kerran varovasti. Anna hillon kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Poista limen kuori ja kanelitanko.

Purkita hillo kuumana kuumiin (pidän purkit aina uunissa, 100 asteen lämmössä), puhtaisiin purkkeihin. Täytä purkit mahdollisimman täyteen. Kierrä myös kannet kiinni kuumina. Kannet upotan kiehuvaan veteen ennen purkkien sulkemista. Hillo säilyy parhaiten pimeässä ja viileässä.

Kommentit

 1. Tää oli nannaa! Mulla tosin ei mennyt hillonkeittely niinku Strömsössä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mennyt mullakaan, pikkuapulaiset eivät olleet hillonkeittelytuulella...

   Poista
 2. Maistui hyvältä sekä uunipuuron kaverina että viikonlopun lettukesteillä. Nam ja kiitos!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunipuuro onkin hyvä idea, alkaa jo olla ihan uunipuurokelit!

   Poista

Lähetä kommentti