Omena-kaurapaistos
Nyt on Kotimaiset Kasvikset ry:n omenaviikko, joten omenajälkkärillä kehtaa herkutella ihan arkenakin. Tämä erittäin hyväksi havaittu ohje on Kanelia ja kardemummaa -blogista.
5 hapokasta omenaa (noin 600g)
Omena-kaurapaistos
5 hapokasta omenaa (noin 600g)
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
Päälle:
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Levitä lohkot voideltuun vuokaan ja ripottele päälle fariinisokeri sekä kaneli. Sekoita pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Tarjoa paistos haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Oho, täällä olikin tuttuja juttuja! Just postasin susta ja omenapiirakasta:)
VastaaPoistaHauskaa:o) Tää sun (tai äitisi) ohje on kyllä ihan tosi hyvä!
PoistaKauhee millä vauhdilla ehdit päivittämään, mä en ehdi kommentoimaan ;)
VastaaPoistaMutta tämän ohjeen mäkin olen testannut ja erinomaiseksi havainnut.
Mulla olisi kauheesti asiaa, koska tämä sadonkorjuuaika on niin antoisaa. Tämän enempää en vaan millään ehdi.
Poista