Suppilovahveropikkelsi

Olen jatkanut sienimetsässä heilumista ja huomaan sen olevan melkoisen koukuttavaa. Tunti poikineen vierähtää helposti, varsinkin kun tyhjää korinpohjaa ei tarvitse kauaa tuijotella. Ja aina kun yritän lähteä kotiin, löydänkin lisää kerättävää, tai päädyn kurkistamaan vielä muutaman kuusen alle. Mies ehdotti jonkinlaisen etikkasäilykkeen tekemistä ja innostuin ajatuksesta heti. Ensimmäiset maistiaiset osoittautuivat niin hyviksi, että uskallan raportoida asiasta saman tien. Vielä kun joku purkki säilyisi oikein jouluun asti... Ohjeen löysin pikaisen selailun päätteeksi täältä.


Suppilovahveropikkelsi

2 dl vettä
1 dl viinietikkaa
1 dl väkiviinaetikkaa
1/4 tl suolaa
500 g sokeria
10 neilikkaa
kanelitanko
muutama muskottikukka (käytin ripauksen muskottia)
reilu 2 l suppilovahveroita

Puhdista ja huuhtele sienet. Revi isoimmat kahtia. Mittaa liemiaineet kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri sulaa. Lisää joukkoon sienet ja keitä liemi kokoon 20-30 minuuttia. Tölkitä puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje kuumennetuilla kansilla. Tarjoa esim. riistaruokien tai maksapateen kanssa.

Kommentit

  1. Käytkö ihan siinä teidän nurkilla vai jossain kauempana? Tekisi oikein mieli lähteä kaveriksi joku kerta, tänä syksynä on ollut sienestys luvattoman vähissä! Oiva resepti taas, pitäisihän sitä päästä testaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikin ihanaa saada juuri sinut kaveriksi tuonne sienimättäillä. Tässä lähimetsässähän minä... Pitääkin järjestää asia:o)

      Poista

Lähetä kommentti