Helppo omenakakku

Tykkään kovasti siitä levyomenapiirakasta, josta jo mainitsinkin, mutta en aina ehdi odottaa taikinan jäähtymistä saati touhuta kaulimen kanssa. Siksi päätin kokeilla omenakakkua porkkanakakun ohjeella. Tämä on kätevä sikälikin, että erillistä kastiketta/kermavaahtoa/jäätelöä ei tarvita. Kakku oli makuuni hitusen liian tiivis, joten ensi kerralla laitan vähän vähemmän omenaa.



Omenakakku

2 munaa
2 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 dl mantelirouhetta
2 omenaa raastettuna

Kuorrutus:
1/2 pkt tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria

Koristelu:
mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vatkaten. Lisää jauhoseos ja raastetut porkkanat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Vatkaa kuorrutus sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele mantelirouheella.

Kommentit