Pihlajanmarjahyytelö

Pihlajanmarjat ovat paikoitellen oikein hienoja, joten olen "joutunut" säilömään niitäkin. Kohta alkaa tosin keittely- ja purkkipuuhat kyllästyttämään... Onneksi äitini tuli talkooväeksi ja keitteli kanssani pihlajanmarjamehusta hyytelöä. Siitä tulikin todella kaunista ja herkullista tietysti kanssa!

En käyttänyt tähän mitään ohjetta, vaan tein kiltisti niin kuin äiti neuvoi. Pikku googlailu tuotti kuitenkin hyviä osumia, mm. Kotilieden sivua aiheesta kannattaa vilkaista. Kirjoitan kuitenkin tuohon alle minun (tai oikeastaan äidin) ohjeen.
Pihlajanmarjahyytelö

5 dl pihlajanmarjamehua  
(Mehun voi keittää mehumaijalla tai ihan tavallisessa kattilassa. Jälkimmäisessä tapauksessa mehu kannattaa siivilöidä vaikkapa harson läpi mahdollisimman kirkkaan lopputuloksen takaamiseksi. Lisäksi marjoja ei auta painella tai muutenkaan sorkkia kovakouraisesti, se samentaa mehua selvästi.)
500 g hillosokeria

Lisää mehu ja sokeri puhtaaseen kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Kuori kiehumisesta syntyvä vaahto pois. Kaada mehu kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kuummenetuilla kansilla. Säilytä purkit pimeässä ja viileässä.

Ai niin. Jos mahdollista, pakasta pihlajanmarjat ennen niiden keittämistä mehuksi. Aromi kuulemma paranee. 

Kommentit

 1. Ihanan näköistä ja varmasti myös ihanan makuista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä aika nättiä, ja hyvää tietysti kanssa.

   Poista
 2. Hei, muistan tehneeni tätä aikoinaan Vallilan köökissä! Juurikin tuolla teidän äidin ohjeella. "Parasta" on, etten edes erityisemmin ole hyytelöihmisiä (toisin kuin muu perhe), mutta ainahan se on jotakin säilöttävä ihan puhtaasta säilömisen ilosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hö, miten mä en muista tämmöistä?! Mäkään en ole hyytelöihminen, mutta ehkä musta vielä tulee...

   Poista

Lähetä kommentti