Pitsaperjantai

Kuva puhukoon puolestaan. Harmi, että tuoksu ei välity näin netin välityksellä.


Pitsa

Pitsapohja:
2 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipuli (yksikyntinen tai 3-4 valkosipulin kynttä)
2 rkl voita tai öljyä
suolaa
pippuria
yrttimausteita
n. 1 rkl sokeria

Täytteeksi esimerkiksi:
mozzarellaa
salamia tai ilmakuivattua kinkkua
basilikaa tai rucolaa

Valmista tomaattikastike ensin. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilput voissa tai öljyssä. Lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää mausteita mielen mukaan. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.

Valmista taikina tomaattikastikkeen kiehuessa. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta notkeaksi taikinaksi. Kohota taikina vähintään kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja kauli litteäksi.

Levitä kastike pohjille. Asettele kastikkeen päälle viipaloitua mozzarella-juustoa ja sen päälle muita haluamiasi täytteitä. Paista kuumassa (275 astetta) uunissa 7-10 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen. Lisää basilika tai rucola valmiin pitsan päälle.

Kommentit