Arkinen mutta herkullinen raastekeitto

Mietin aika tovin, että kehtaanko päivittää tätä soppaa tänne ensinkään. Kysymys on nimittäin niin arkisesta virityksestä, että paljon arkisemmaksi ei keitto tästä tule. No, onneksi tämä on tosi hyvää. Eikä varmaan haittaa, jos keitto on myös helppoa, halpaa ja nopeaa. Ja hiilaritkin on hyviä, jos sillä on väliä.


Raastekeitto

400 g jauhelihaa
1 pkt pekonikuutioita
1 iso sipuli
pari rkl öljyä
pari porkkanaa
pala kaalia
1 pieni palsternakka
pala lanttua
pala selleriä
pari kynttä valkosipulia
n. 1 l vettä
1 lihaliemikuutio (tai muutama rkl lihafondia)
mustapippuria
suolaa

Kuori ja raasta kasvikset, pilko sipulit. Raastan porkkanan isommalla terällä, jotta ruokaan jää kunnolla purtavaa. Muut kasvikset raastan hienommalla terällä. Lisää pekonikuutiot kylmälle pannulle ja käännä lämpö päälle. Lisää jauheliha kun pannu on kuuma ja ruskista liha ja pekonit. Paahda kasvisraasteita öljyssä kattilassa. Kunnes saavat hieman väriä. Lisää vesi, jauheliha, pekoni ja liemikuutio. Anna kiehua vartin verran. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. 

Keiton kanssa söimme porkkanasämpylöitä. Eli keittoa, sämpylää ja maitoa, aijai.


Kommentit