Kastanjakranssi

Ihastelin viime vuonna eräissä ristiäisissä kastanjoista tehtyjä koristeita ja päätin tänä vuonna kokeilla niitä itsekin. Helsingin puistoissa kasvaa tykötarpeita aivan riittämiin, ja vaikka keräsin tyttöjen kanssa ison pussillisen, kastanjoita jäi vielä muillekin. Sitten tuumasta toimeen. Mokomat liukkaat kastanjat eivät millään meinanneet pysyä styrox-kranssipohjalla, mutta aikani kun ähräsin, sain kuin sainkin kranssin valmiiksi. Siitä tuli aika kiva. Vielä kun saisin liiman pois näpeistä (yhtään kastanjaa ei sentään tarttunut sormiin... se olisikin ollut hassua, kuljeskella täällä pari kastanjaa näpeissä, huh).

Hiekkapaperi pelasti kranssin (ja hermot). Eli karhensin kastanjoiden pintaa ennen liimausta. Käytin pääasiassa kuumaliimaa, ja välillä kokeilin pikaliimaakin. Saa nähdä miten kauan kranssi säilyy siistinä, mitään aiempaa kokemusta minulla ei asiasta ole. Voin vaikka myöhemmin palata raportoimaan.


Kiikutin kranssin ulos, vaikka se näytti kyllä kivalta tuossa pöydälläkin. Tällä kertaa kranssi päätyi oven pieleen, koska punaisenruskea kranssi ei tarpeeksi erottunut punaisesta ovesta. Kommentit

 1. Yksinkertaisuudessaan kaunis kranssi:-) Pihamme hevoskastanja on vielä niin nuori ettei tuota noita kastanjoita, mutta muutaman vuoden päästä voin kokeilla. Tammenterthoilla voisi saada samantapaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tammenterhoja voisi varmasti kokeilla. Olen nähnyt myös mm. hasselpähkinöistä tehtyjä kransseja, mutta haluaisin selvitä mahdollisimman vähillä ostoksilla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No kiitoksia kommentista, kyllähän tuosta aik sievä tuli.

   Poista

Lähetä kommentti