Metsästäjänleipä
Syksyn illanistujaisiin tai vaikkapa isänpäivän iltapalaksi sopisi hienosti metsästäjänleivät. Niitä on helppo varioida jääkaapin antimien mukaan. Minä tein tämän virityksen jo aikoja sitten, muistaakseni lihamurekkeen tähteistä, ja valmistin leivät tällä kertaa kokonaan ilman uunia. Paahdoin leivät leivänpaahtimessa, kuumensin jämämurekeviipaleet mikrossa ja lisäsin kuuman kastikkeen leipien päälle. Uuniversio, joka on muuten tosi kätevä valmistella hyvissä ajoin etukäteen, löytyy täältä.
Metsästäjänleivät
4 viipaletta maalaisleipää
voita ja sinappia
4 jauhelihapihviä tai murekeviipaletta (tai miksei kypsää broileri tms.)
n. 5 dl puhdistettuja sieniä
1 rkl voita
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
vähän suurustetta (tai vehnäjauhoja)
tuoretta persiljaa
Valmista ensin sienikastike. Paahda sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää vähän voita ja kuullota sieniä hetki. Lisää kerma ja mausteet, ja anna kiehua kasaan. Suurusta tarvittaessa.
Paahda leivät. Voitele ne voilla ja halutessasi myös sinapilla. Kuumenna jauhelihapihvit (tai mitä nyt sitten haluat käyttää). Kokoa leivän päälle pihvi ja lisää päällimmäiseksi runsaasti sienikastiketta. Koristele persiljasilpulla.
Kommentit
Lähetä kommentti