Pyhäinpäivä ja pitkään kypsennettyä possua

Emme tänä vuonna juhlistaneet halloweenia, kurpitsakin jäi kauppaan ja siis kaivertamatta. Ehkäpä ensi vuonna. Kekri on minulle näistä loppusyksyn juhlapäivistä vierain, mutta kyllähän pyhäinpäiväpäivällisemme sopi hienosti myös kekrin viettoon. Kekri on (tai oli aikoinaan) sadonkorjuujuhla ja tarkoitus on kai täyttää vatsaa talven varalle. Ruokailmiö-blogi innoitti minua possuostoksilla ja onnistuin aivan mainiosti tuossa vatsantäyttämistavoitteessa. Nyt voinkin sitten istua possun (eli pullean massuni) kanssa sohvalla ja nauttia kynttilöistä ja takkatulesta.

Pitkään haudutettu possu

1-2 kg luullista possun lihaa, esim. lapaa tai etuselkää
2 tl suolaa
(ripaus yrttimaustetta ja pippuria, hunajaa)
muutama valkosipulin kynsi
pala lanttua
pari porkkanaa
1 sipuli
5-6 perunaa
1 dl vettä
2 punajuurta

Kuori ja paloittele kasvikset. Pane kasvikset ja liha pataan ja lisää vähän vettä padan pohjalle. Ripottele päälle suolaa ja halutessasi vähän pippuria ja yrttimaustetta. Voit myös lorauttaa päälle vähän hunajaa. Kypsennä pataa 175 asteisessa uunissa vähintään kolme tuntia. 

Pata oli jopa himpun turhan pitkään (6 h) uunissa, koska kasvikset paahtuivat jo vähän liikaa. Liha oli kyllä sitäkin herkullisempaa. 

Löysin aikaisemmin syksyllä pihalta todella isoja käpyjä, mutta en ole vielä päättänyt mitä niistä teen. Saa nähdä teenkö mitään, kauniita ovat noinkin.Kommentit