Suklainen isänpäiväkakku

Teen vähän ja harvoin suklaakakkuja, koska ne niin harvoin ovat ihan just tasan mieleni mukaisia. Isänpäivän kunniaksi päätin kuitenkin taas yrittää ja odotukset olivat korkealla.

Kaivelin ystäväni googlen avulla esille Valion vanhan suklaakakkuohjeen, josta muistelin kovasti tykänneeni (noin parikymmentä vuotta sitten). Valion sivulta täysin vastaavaa kakkua ei enää löydy, mutta täältä lunttasin mallia. Lopputulos oli ihan ok, mutta aivan liian makeaa minulle. Ensi kerralla täytyy vähän päivittää tuota ohjetta. Aion ainakin vaihtaa keksipohjan minttudominot digestiveiksi ja sivellä pohjan päälle jotain vähän kirpakkaa hilloa. Vadelmaa, kirsikkaa, aprikoosia tai vaikkapa omenasosetta. Ja tuon suklaahöylän kanssa täytyy ottaa vähän rauhallisemmin, vaikka se aika hauska vekotin onkin. Äitini sai sen jostain Keski-Euroopan suunnalta tuliaisiksi, ja laittoi "vahingon" kiertämään eli toi sen minulle.

Päivänsankari onneksi tykkää makeasta ja myös totaaliöverimakeasta, joten hän oli kakusta mielissään. Mieheni tykkää myös esim. banoffeesta, jota minä pystyn hädin tuskin syömään ollenkaan.


Suklaakakku

Pohja:
1 pkt (175 g) täytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita

tai 200 g digestive-keksejä
80 voita
3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
170 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

(pari rkl jotain hyvää - ei liian makeaa - hilloa)

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi (ja mahdollinen kaakaojauhe). Sekoita. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle. (Sipaise pohjan päälle vähän hilloa, jos niin haluat.) Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.

Swiss Choco-roulette

Hyvää isänpäivää kaikille isille ja isoisille!


Kommentit

  1. Vautsi ! Hei toi suklaahärpätin on tosi kivan näköinen, tuli varmaan toi suklaa ton vempeleen mukana? Ei nyt ehkä kenenkään ostoslistan kärkipäässä, mutta kivan näköisiä koristeita sillä saa näköjään aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, suklaa tuli mukana, tosin noita kiekkoja saa ostaa tietysti erikseenkin, ainakin Sveitsistä. En mäkään menisi tämmöistä ostamaan, mutta aika kätevä ja nopea se on. Ei alkanut kertaakaan hermostuttaa...

      Poista
  2. On niin herkullisen näköinen kakku, että pakko kokeilla. Ohjeessa lukee, että vaahdota kerma. Täytteessä ei kuitenkaan ole mainintaa kermasta. Paljonkohan sitä tulee vai tuleeko ollenkaan.

    Kiitos ihanista resepteistä. Tyrnikakku on meillä melkeen joka juhlissa.

    Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, hyvä kysymys. Kermaa tulee kaksi desilitraa, korjaan sen samantien. Kiitos mukavasta kommentista, tyrnikakku on minunkin suosikki!

      Poista

Lähetä kommentti