Luukku 14 - Paperitähti

Tein viime vuonna melkoisen kasan tosi sieviä paperitähtiä ikkunoihin. Jos et ole niihin vielä tutustunut, käy kurkkaamassa täältä. Säästin ne kaikki, jotta varastossa olisi mahdollisimman ahdasta. Nyt halusin tehdä jotain jätepaperista. Jotain helppoa, tietysti.

Näitä tähtiä voi tehdä erikokoisia, jossain blogissa näin tällaisia tähtiä mutta tosi isoina, upeissa väreissä ripustettuina ikkunaan. Minä tein pieniä, jotka voi vaikka ripustaa kuuseen. Ohjeita löytyy mm. lehdessä Kaikkien aikojen joulu 1/2012.


Tarvitset: Sanoma- tai aikakauslehden tai vaikka kirjansivuja, liimapuikon ja sakset. Ohutta lankaa ripustusnaruksi.

Leikkaa yhtä tähteä varten 2 neliötä paperista, joiden koko on 9 x 9 cm. Taita neliö kulmittain reunat tasan kolmioksi ja taita toisen kerran kolmioksi. Taita vielä kerran kolmioksi ja paina taite kynnellä, avaa viimeinen taitos ja leikkaa sivun keskelle 1,5 cm pitkä halkio. Avaa neliöksi, joka sivulla on halkio. Taita joka kulmaan sakara, reunat vastakkain ja paina taitteet kynnellä. Kaikki 4 sakaraa. Liimaa sakarat, mutta vedä nyt sakarassa puoliskot melkein kokonaan päällekäin ja liimaa yhteen, saat 4 kohoavaa sakaraa. Valmista toinen puolikas tähti samalla tavalla. Liimaa tähden puoliskot vastakkain, pidä niitä hetki yhdessä. Pujota neulalla ripustuslanka yhteen sakaraan.
Kommentit