Luukku 17 - Joulukuusen matto

Joulukuusen matot ovat keskimäärin kauheita, tosi kauheita tai tosi kalliita. Me meinasimme ensin olla kokonaan ilman, mutta päädyin viime joulun alla virkkaamaan iltapuhteena valkoisesta Huopasesta vähän mattoa. Siitä tulikin tosi hieno! Pesin sen vain kerran, koska homma jäi vähän viime tippaan;o) Aion kuitenkin ennen seuraavaa käyttöä pestä mattoa lisää, jotta se huovuttuu kunnolla.

En ole kovin luova näissä väriasioissa, mutta joku luovempi saa upean maton vaikka vaalean harmaasta tai punaisesta langasta. Alkuperäinen ohje on taas Novitalta, täältä, tosin minä kasvatin mattoa melkoisesti. Tähän taisi upota ainakin viisi tai kuusi kerää. Nopea värkkää tällaisen jo nyt heti jouluksi, hitaampi ensi vuoden jouluksi. Tai kuka se käskee pitää tämmöistä ihanaa mattoa vain joulukuusen alla?Kommentit

 1. Hei, tämä mattosi on kaunein, jonka olen nähnyt. Kiertelin kauppoja löytämättä haluamaani ja eksyttyäni sivuillesi päätin hankkia virkkauskamat. Halusin myös valkoisen väriltään, se oli lankavalikoiman kaunein mielestäni. Nyt on yksi kerä mennyt puikkokoolla 10. Aika löysältä näyttää, kuten ohjeen mukaan pitääkin, kun ilmeisesti myös paljon kutistuu. Tähtään isompaan mattoon kuin mitä kauppojen valikoimissa normisti on näkynyt. Toivotaan, että tulee edes lähellekään yhtä upea kuin sinun mattosi. Kiitos, kun jaoit kuvan ja ohjeen. Ilahdutti suuresti! Ja mikä parasta, uskaltauduin virkkuun pariin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta ja lämmittävästä kommentista. Ilahdutit todella! Matto on minustakin oikein hieno, vaikka vähän joudun aina nyppimään siitä neulasia pois joulun jälkeen. Ei haittaa, kai niitä pitäisi nyppiä muistakin matoista.

   Matto saa olla virkkausvaiheessa tosi löysä, se menee hurjasti kasaan pesussa. Ja jos ei ensi yrittämällä kutistu tarpeeksi (mattomaiseksi), sen voi pestä uudestaan. Ihanaa joulunodotusta Sinulle!

   Poista
  2. Huopaiseen pintaan varmaan tarttuukin neulaset. Eipä se mitään, on varmasti sen arvoista. Hyvä tietää, että kannattaa tarvittaessa pestä toisen kerran. Olipa onni, että löysin tämän blogikirjoituksesi ja sain rohkaisun aloittaa virkkuun. Kiitos kaunis kommenteistasi ja ihanaa joulun odotusta.

   Poista
  3. Semmoinen juttu tuli vielä mieleen (ja Novitakaan ei sitä mainitse), että levitä työ välillä lattialle ja katso, että se ei kupruile kovasti vaan asettuu lattialle nätisti. Jos homma kupruilee, tee lisäyksi harvemmin. Esim. Jätä joka 2. tai 3. krs lisäys tekemättä.

   Poista
  4. Testasinkin heti, eikä pahemmin kupruillut, eli toistaiseksi mennään ohjeiden mukaisilla lisäyksillä. Kiva kun laitoit viestin, on hyvä varmistua että suunta on oikea. Maton parissa kuluukin jokainen ilta, jotta valmistuu täksi jouluksi. Oikein mukavaa ja rentouttavaa puuhaahan tämä on :)

   Poista

Lähetä kommentti