Luukku 7: Iso jäälyhty

Sain äidiltä vinkin jäädyttää vettä tyhjissä maitopurkeissa ja koota näin syntyvistä jäätiilistä lyhtyjä. Tuumasta toimeen siis. Äiti ei muistanut kertoa, että homma kysyy purkkien ja pakkasen lisäksi myös kärsivällisyyttä... Olin jotenkin ajatellut, että jääkalikat vaan hienosti putkahtavat pois pahvista ja asettuvat tunnelmalliseksi lyhdyksi keskelle lumista pihaa.

Ensin edessä oli melkoinen repiminen. En nimittäin malttanut kantaa palikoita sisään lämmittelemään. Lyhtyä kasatessa jääkalikat kyllä "putkahtivat", mutta lähinnä sinne sun tänne.  Läträsin varmuuden vuoksi vedenkin kanssa, jotta palikat tarttuisivat paremmin kiinni. Tarttuivathan ne. Lapasiin nimittäin. Aikani häärättyä, sain kuin sainkin lyhdyn kasaan. Sain myös lapaseni irti lyhdystä. Lyhdystä tuli lopulta todella hieno, ehdottomasti vaivan väärti. Uskoisen sen olevan myös aika kestävää mallia, koska jää on niin paksua.


Kiinnostuitko? Pari vinkkiä: pakkaa jäätyneet palikat koriin tai pussiin ja tuo ne hetkeksi sisälle lämmittelemään ennen lyhdyn kokoamista. Näin ne irtoavat pahvista paljon helpommin. "Dippaa" märkiä tiiliä lumeen lyhdyn kasaamisen yhteydessä, lumi toimii laastina eikä palat luistele mihin sattuu. Auta tarvittaessa vedellä. Lopuksi pintoja voi vielä kirkastaa veden kanssa. Valitettavasti maitotölkkejä ei voi käyttää kahteen kertaan. Melkein kaikkien saumat ratkeilivat jäädyttämisen yhteydessä.


Kommentit

  1. Upea lyhty! Pitää käydä dyykkaamassa taloyhtiön kartonkikeräyslaatikko ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, luulisi jotain löytyvän. On aika hauska koriste, ja edullinen!

      Poista

Lähetä kommentti