Keitetyt päärynät

Vai kuulostaisiko paremmalta, jos otsikossa olisi Poires Belle-Hélène? Tai Kauniin Helenan Päärynät? Kutsun keitettyjä päärynöitä kuitenkin nyt keitetyiksi päärynöiksi, sillä siitähän tässä on kysymys. Mieleeni tulee joku äidin retro keittokirja (pitääkin käydä selaamassa taas joku päivä), tosin ohjeita näkee ruokalehdissä ja -blogeissa aina silloin tällöin. Joulun alla päärynöitä voi keitellä vaikka glögissä. Minä tarjosin näitä Irmelin vierasherkun jälkeen, koska kaipasin täyteläisen piirakan jälkkäriksi jotain kevyttä ja raikasta.

Ohjetta lunttasin Kotilieden sivulta, tosin lisäsin liemeen melkoisesti sokeria. Keitin liemen lopuksi kasaan, joten siitä tuli siirappimainen kastike päärynöille.


Keitetyt päärynät

4 hieman raakaa päärynää
2 rkl sitruunamehua
2 dl appelsiinimehua
2 rkl hunajaa
1 tl inkivääriä

Poista päärynöistä siemenkota niin että kanta jää paikoilleen. Kuori hedelmät. Nosta hedelmät syvään kattilaan ja mittaa muut aineet päälle. Hedelmien pitäisi peittyä miltei kantaan asti. Kuumenna hitaasti ja kypsennä varovasti liedellä niin, että hedelmät eivät hajoa. Olisinkohan keitellyt päärynöitä n. 20 minuuttia?!

Jätä liemeen jäähtymään. Nosta jäähtyneet päärynät tarjoilukulhoon ja keitä halutessasi lientä kokoon kastikkeeksi. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kommentit