Mansikka-vaniljaviinerit

Hankin joka kerta joulun alla valmiita voitaikinalevyjä pakastimeen vierasvaraksi. Ajattelen, että voin sitten tarvittaessa tehdä ripeästi joulutorttuja yllätysglögivieraille, tai itselleni, jos piparit, suklaat, kakut ja fudget pääsevät vahingossa loppumaan. Tälläkään kertaa ei tullut yllätysglögivieraita, eikä piparitkaan loppuneet mitenkään kesken kaiken. Niitä on itse asiassa vieläkin.

Joulun jälkeen, yleensä tuossa kesän kynnyksellä, ihmettelen taikinalootaa pakastimessa, pyörittelen sitä moneen kertaan käsissäni ja lopulta teen aina viinereitä. Täytteeksi laitan marmeladin jämiä jääkaapista ja vaniljakastikejauheesta tehtyä kiisseliä. Tulee tosi hyvää ja tosi helpolla, jopa niin hyvää, että taikinaa voi ostaa ihan varta vasten. Tosi guru (tai tosi rauhallisten, kilttien ja isojen lasten äiti) tekee tietysti viineritaikinankin itse.


Mansikka-vaniljaviinerit

500 g voitaikinalevyjä (tai itsetehtyä voitaikinaa)
2 dl mansikkamarmeladia
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
tilkka vettä
1 kananmuna

Anna voitaikinalevyjen sulaa hetki levällään huoneenlämmössä. Kaulitse halutessasi levyjä vähän pidemmäksi, jotta saat jokaisesta levystä kolme viineriä. Valmista vaniljakreemi pussin ohjeen mukaan, tosin käytä maitoa vain noin puolet ohjeen määrästä. Pursota levyn toiselle reunalle (ks. kuva) raita hilloa ja sen viereen kreemiä. Pakastepussi käy hyvin tämmöiseen kevyeen pursottamiseen.

Sipaise kreemin viereen reunalle vähän vettä esim. pullasudilla ja taita toinen reuna kostutetun reunan päälle. Painele reuna tiukasti kiinni. Siirrä viinerit pellille ja leikkaa samalla kolme tai neljä viiltoa saksilla toiseen reunaan. Voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Kommentit

  1. Ihanan näköisiä ja taatusti herkullisia, kokeiluun menevät, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sarppu, kiva kun jätit kommenttia, kävinkin hetimiten vastavierailulla. Nämä ovat hyviä, ja ihanan nopeita. Tuota vaniljaa voisi laittaa vaikka kaksi raitaa, mansikka on helposti aika hallitseva.

      Poista

Lähetä kommentti