Tiikerirapu-inkivääripasta

Safkaa-kirja lupaili parempaa arkiruokaa ja ainakin näin testailupäivinä meillä todella on syöty parempaa arkiruokaa. Osa ohjeista jää käyttöön arki-iltojen pelastuksiksi, mm. lohi-riisilaatikko on noussut koko perheen ehdottomien suosikkien joukkoon. Tiikerirapu-inkivääripasta on aavistuksen vähemmän arkista mutta helppoudessaan ja herkullisuudessaan juuri sopivaa vaikka perjantai-illaksi.

Tässä(kään) ei kannata oikoa. Maistelin samaista kastiketta tavallisten pikkuisten katkarapujen kanssa ja se ei kyllä ollut kummoista. Eli tiikerirapu- tai jättikatkaostoksille, mars.


Tiikerirapu-inkivääripasta

2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili (poista siemenet)
5 sentin pala tuoretta inkivääriä
400 g laadukasta säilyketomaattia
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
n. 400 g kuorittuja tiikerirapuja tai muita jättikatkarapuja
(1 rkl sokeria, tämä on bloggaajan oma lisäys)
400 g tagliatellea
kourallinen basilikaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kuullota öljyssä pilkottu valkosipuli, chili ja pieni pala hienoksi hakattua inkivääriä. Lisää tomaatit, suola ja pippuri ja kiehauta seos, anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää suolaa, jos tuntuu olevan tarvetta. Ja lisää ripaus sokeria, jos tomaatit eivät ole ihan maailman makeimpia.

Kuumenna öljyä toisessa paistinpannussa, paista rapuja kuumassa öljyssä minuutti per puoli. Nosta ravut tomaattikastikkeeseen ja sammuta liesi.

Keitä pasta melkein kypsäksi, lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Viipaloi inkivääriä tulitikkumaisiksi tikuiksi, lisää ne ja basilika valmiin pastan päälle.

Kommentit