Tyrni-valkosuklaakakku

Olen tehnyt syksyn ja talveen mittaan pariinkin otteeseen tyrni-juustokakkua, ja joka kerta menekki on kielinyt suosiosta. Nyt halusin kuitenkin tehdä jotain muuta ja pikku surffailukierroksella törmäsin tähän ohjeeseen. Ihastuin kakun herkkään ulkonäköön. Tein reilu viikko sitten pienen testikakun, koska alkuperäinen tyrnimäärä vaikutti vähän vaatimattomalta. Alla olevaan ohjeeseen lisäsin tyrniä, mielestäni lisäys oli oikein paikallaan. Alkuperäinen ohje on makuja-sivulta.


Tyrni-valkosuklaakakku

Pohja:
150 g digestivekeksejä
75 g voita

Tyrnikerros:
1,2 dl tyrnimehua
0,5 dl tyrnihilloa
100 g maustamatonta jugurttia
100 g tuorejuustoa
1,3 dl sokeria
4 liivatelehteä
3 dl kermaa

Valkosuklaakerros:
200 g valkosuklaata
1 dl kermaa
50 g jugurttia
3 liivatelehteä sulatettuna
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Pohja:
Sekoita hienonnetut keksit ja voisula hyvin keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi.

Tyrnikerros:
Sekoita tyrnimehu, hillo, maustamaton jugurtti, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne vesitilkassa. Lisää liivatelehdet sekä kermavaahto tyrniseokseen. Levitä tyrnikerros keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä muutamia tunteja.

Valkosuklaakerros:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Kiehauta 1 dl kermaa ja lisää kermaan valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sulata liivatelehdet vesitilkassa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Lisää liivatteet ja kermavaahto kerma-valkosuklaaseokseen. Levitä valkosuklaakerros jähmettyneen tyrnikerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele kakku kermavaahdolla, tyrnimarjoilla, valkosuklaalastuilla ja tomusokerilla.

Kommentit