Hernesosekeitto

Laskiainen lähestyy ja jos rokka ei miellytä, kannattaa kokeilla tätä pehmeää ja kaunista sosekeittoa. Keitto on niin fiiniä, että sitä voi hyvin tarjota vähän paremmankin aterian alkuruuaksi. Tai sitten sillä voi herkutella ihan tavistorstainakin.


Hernesosekeitto
(Ohje: HS)

2 pussia pakasteherneitä
1 pieni sipuli
3 dl kasvis- tai lihalientä (minä käytin kanalientä)
1/2 dl ranskankermaa tai kuohukermaa
suolaa, valkopippuria
(loraus kuohuviiniä)

Pane herneet ja silputtu sipuli kattilaan. Mittaa päälle neste. Keitä noin viisi minuuttia eli kunnes sipuli ja herneet hiukan pehmenevät. Soseuta keitto ja mausta se mielesi mukaan. Lisää ranskankerma tai vaahdotettu kuohukerma. Lorauta halutessasi sekaan tilkka kuohuviiniä. Koristele vaikka kermavaahtonokareella, paahdetulla pekonilla ja herneenversoilla.

Kommentit

  1. Oi miten kauniin väristä, todellinen kevätkeitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo väri on kyllä tosi kaunis. Muuta vihreää odotellessa...

      Poista
  2. Tuota pitäisi tehdä ihan vaan väriterapian vuoksi, mielettömän kaunis :) ja tuo koira edellisessä postauksessa on oikea söpöliini. Juuri sopivan pehmon oloinen, virkkaus on kyllä kivaa. Mukavaa viikonloppua sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tässä on tosiaan ihanan heleä väri. Tykkään myös neulomisesta, mutta virkkaus on jotenkin hirmu kätevää! Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Lähetä kommentti