Lemon curd
Macaron-harjoitukseni vaativat melkoisesti valkuaisia, joten keltuaisille on keksittävä jotain. Itse tehty lemon curd on helppo ja nopea vaihtoehto, ja sitä voi sitten käyttää vaikka niiden macaronien täyttämiseen. Sikäli kun onnistuvat... Tai paahtoleivän päällä. Tai täytekakun tai kääretortun täytteenä. Ihana kesäinen pavlova syntyy lemon curdista, kermavaahdosta ja tuoreista mansikoista, tosin kesään näyttäisi olevan vielä aikaa katseli sitten kalenteria tai maisemaa.
Ohje on Kinuskikissalta, mutta muutin tavallisen sokerin hillosokeriksi (ja lisäsin sitä aika reilusti).
Lemon curd
2 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
2 dl hillosokeria
50 g voita
Pese sitruunat huolella. Raasta niiden kuori ja purista 1 dl mehua. Laita kattilaan mehu, kuoriraaste, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se alkaa kiehua. Säädä liettä miedommalle lämmölle ja anna seoksen kiehua kunnes se sakenee (reilu viisi minuuttia). Kaada se sitten kulhoon ja nosta vesihauteeseen jäähtymään. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä nokareina joukkoon ja vatkaa seos vaahdoksi. Kaada purkkiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutamia tunteja.
Lemon curd säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti