Paloautokakku

Kummipoika tykkää kovasti paloautoista ja toivoi synttärikakuksikin sellaista. Kummitäti ja lopulta myös -setä tarttuivat toimeen. Katselin ensin vähän aikaa kuvia paloautokakuista ja oikeistakin paloautoista. Päädyin tämmöiseen ratkaisuun, jossa tuo hytti/koppi/mikälieohjaamo on punainen ja loppu mustaa ja harmaata. Kummisetä tuli auttamaan yksityiskohtien kanssa kunhan ensin olin saanut sotkea auton kylkiä itsekseni. Olen kuulemma ihan hyvä kokki ja leipuri mutta vähän suurpiirteinen.

Vähän olin huolissani kakun mittasuhteista, mutta päivänsankari vaikutti tyytyväiseltä. Ja neljävuotias ei vielä esitä tyytyväistä ainakaan kovin sujuvasti ellei sitä todella ole.

Kakkupohja on tavallinen vaalea sokerikakkupohja, jonka paistoin neliönmallisessa (pyöristetyt kulmat) vuoassa. Täytteenä oli mansikka-vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä (eli vaniljakiisselin ja kermavaahdon seosta). Kostutukseen käytin maitoa. Marsipaanin alle laitoin jälleen vaniljalla maustettua voikreemiä. Valkoiset osat ovat sokerimassaa, tikkaat lakua ja letku karkkiremmiä. Muuten käytin marsipaania.

Lopputulos oli melkoisen makea viritys, mutta ehkäpä se kahvikupillisen kanssa menetteli. Ensi kerralla soseutan hillon sekaan pakastemarjoja tasoittamaan tuota makeutta. Tai käytän vaikka taas sitä tuttua ja turvallista omenasosetta.

Kommentit