Uusi ystäväni blondie

Jos nyhtöpossu oli kohdallani rakkautta ensi silmäyksellä, niin oli blondiekin, tuo brownien vaaleahko pikkuserkku. Sitkeää, tiivistä, täyteläistä. Ripaus suolaista ja paljon makeaa. Vadelmaa. Pähkinää. Täydellinen herkku vaikka ystävänpäivän kahvipöytään.

Blondie luultavasti jakaa mielipiteitä: jos jo ajatus maapähkinävoista tökkii pahan kerran, tämä ei ehkä ole kokeilemisen arvoinen juttu. Ei kuitenkaan tarvitse olla peanut butter & jelly -tyyppisten voileipien ylin ystävä tykätäkseen blondiesta.

Blondieohjeita on netissä melkoisesti, joudun varmaan testaamaan tulevaisuudessa muitakin. Kunhan ensin toivun tästä ensimmäisestä kierroksesta. Alla olevan ohjeen bongasin Riikan hienosta Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista.



Maapähkinä-vadelmablondiet

100 g voita
1 dl maapähkinävoita
2 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Päälle:
1 dl maapähkinävoita
1 dl vadelmahilloa
valkosuklaahippuja tai suolapähkinöitä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Sekoita kattilaan maapähkinävoi ja käännä liesi pois päältä. Lisää fariinisokeri ja sekoita kunnes sokeri on sekoittunut hyvin ja hieman sulanut voin sekaan.

Anna seoksen jäähtyä hetki, jottei se kypsennä kananmunaa. Lisää kananmuna ja vanilja. Sekoita. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita nopeasti. Liika sekoitus tekee blondiesta liian jämäkän.

Voitele uunivuoka (n. 20cm*20cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita sen pinta lastalla tai lusikalla.  Tiputtele taikinan päälle maapähkinävoi- ja hillolusikallisia ja tasoita pinta lastalla. (Jos maapähkinävoi tuntuu kovin jämäkältä, voit pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.)Marmoroi päällinen pyörittelemällä kuvioita lusikalla tai lastalla. Koristele blondie suklaahipuilla tai pähkinöillä. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jäähdytä kunnolla ennen leikkaamista.  

Minä röpöstelin sulatettua valkosuklaata vasta kypsän blondie-levyn päälle.

Kommentit

  1. Jep, nyt on hilloakin. En ehtinyt uunin ääreen tänään, ehkä huomenna. Tai ylihuomenna...

    Mä niin luulen pitäväni näistä!

    Nim. maapähkinävoita ja ruisleipää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin luulen, että sä pidät näistä! Toi maapähkinävoi onneksi säilyy hyvin, ja hillokin, joten ei tarvitse sen takia kiirehtiä.

      Poista

Lähetä kommentti