Iki-ihana gino

Olen jotenkin laiska tekemään jälkiruokia, mutta ginoa jaksan tehdä kerta toisensa jälkeen. Ja jaksan myös syödä sitä kerta toisensa jälkeen. Syön aina tarkasti myös tähteet, sikäli kun niitä jää, yleensä ei jää. Ginoa on näkynyt blogeissa ja ruokalehdissä yllättävän vähän siihen nähden miten älyttömän hyvää se on. Sitä voi varioida sesongin tai pakastimen antimien tai vaikka ruokavalioiden mukaan.

Tutustuin tähän ihanaan herkkuun monta vuotta sitten ruotsalaisen ystäväperheen luona. Olin aluksi todella kauhistunut, koska näin tuoreiden mansikoiden menevän uuniin. Vaan turhaanpa kauhistelin. Jäin heti koukkuun. Tätä on syöty omalla porukalla ja tarjottu myös kaikille mahdollisille vieraille, ja tarjoillaan tulevaisuudessakin. Mainitsin ginon kauan sitten vanhassa blogissanikin, jatkan siis itseni toistamista päästyäni hyvään alkuun siinä. 

Käytän ginossa yleensä banaaneja, kiivejä, mansikoita ja joskus myös mustikoita. Nyt käytin mustikoiden tilalla säilykepersikoita vähän keväisemmän fiiliksen luomiseksi. Gino sopii hienosti myös pääsiäispöytään, varsinkin jos mämmi ja pasha eivät maistu.Gino 
(noin neljälle)

2-3 banaania
4 kiivä
pari desilitraa mansikoita
mustikoita, persikoita tai muita mieleisiä hedelmiä tai marjoja
200 g valkosuklaata

Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Kuori ja paloittele hedelmät. Aseta hedelmät ja marjat uuninkestävään vuokaan. Rouhi valkosuklaa ja kippaa hedelmäsekoituksen päälle. Gratinoi 200 asteisen uunin yläosassa 5-10 minuuttia. Tämä paistaminen on ainoa kohta missä homma voi mennä pieleen: laita munakello soimaan viiden minuutin kohdalla ja pysy sen jälkeen uunin lähettyvillä katsomassa, että valkosuklaa ei kärvene ihan totaalisesti.Tässä gino raakana. Varmaan vähemmälläkin valkosuklaalla pärjäisi...

Kommentit

 1. Hyvä, että toistat itseäsi, sillä olin kokonaan unohtanut tämän taivaallisen herkun. Kohta siis uunin ääreen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaus on opintojen äiti, heh. Ja mulla oli aika paljon vähemmän lukijoita sillon kauan sitten. Mutta uuni tosiaan nyt vaan kuumaksi tai ehkäpä pääset kotiuunin ääreen tätä laittamaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oho, jopas on. Täytyy korjata tämä kauhea vääryys ihan hetimiten.

   Poista

Lähetä kommentti