Katkarapucurry

Nopeat ja helpot arkiruuat ovat entistäkin tärkeämpiä, koska vietän nykyään ison osan valveillaoloajastani töissä. Tämä katkarapucurry on yksi niistä ruuista, joita teen silloin kun en muuta keksi. Eli aika usein. Onneksi se on hyvää. Olenpa maininnut siitä joskus ennenkin, mutta kertaus on opintojen äiti. Ohje on alunperin Kotiliedeltä.


Katkarapucurry

2 rkl öljyä
1 rkl currytahnaa
1 vihreä chili tai turkinpippuri
1 pieni tölkki kookosmaitoa
ripaus sokeria
1 kesäkurpitsa
3 dl vihreitä papuja, sokeriherneitä, maissia tai parsakaalia tai 350 g:n pussi pakastettuja wok-vihanneksia
noin 500 g katkarapuja
1/2 sitruunan mehu
(tuoretta basilikaa)

Kiehauta öljyssä currytahna ja paloiteltu chili. Lisää kookosmaito, ripaus sokeria ja suikaloidut tai kuutioidut kesäkurpitsat. Kun kookosmaito kiehuu, lisää muut kasvikset ja katkaravut. Mausta kirpeäksi sitruunamehulla. Anna kasvisten kypsyä ja katkarapujen kuumentua hiljalleen pari minuuttia.

Laita jasmiini- tai basmatiriisi kypsymään jo ennen curryn valmistamista. Kumoa kypsä riisi tarjoiluvadille, tee keskelle kolo ja kaada kuuma curry keskelle. Kasviksiksi sopivat myös porkkana, purjo ja bambunversot. Katkarapujen asemesta voit lisätä kypsää, paloiteltua broileria.

Kommentit