Kuhaceviche

Olen selannut Safkaa-kirjaa joulusta asti edestakaisin ja tehnyt siitä enemmän ruokia kuin mistään muusta kirjasta pitkään aikaan. Se voi tietysti johtua siitä, että en ole ostanut/saanut keittokirjoja noin kymmeneen vuoteen... Netti on vähentänyt ruokakirjojen perässä kirjakaupoissa luuhaamista oleellisesti, mutta ehkäpä tästä uudesta kokemuksesta viisastuneena voisin ainakin silloin tällöin täydentää tuota keittokirjahyllyä.

Pitkäperjantain brunssin kohokohta oli raikas ja kirpeä kuhaceviche, jonka ohje siis myös on peräisin tuosta edellä mainitusta hittikirjasta.


Kuhaceviche

1 limetti
1/2 sitruunaa
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
suolaa
mustapippuria
(ja minä sokerirotta lisäsin tähän ruokalusikallisen sokeria)

200 g kuhafileetä
1 keltainen paprika
korianteria
ruohosipulia

Purista limetistä ja sitruunasta mehut kulhoon, lisää hienonnettu valkosipuli, pilkottu chili (poista siemenet ennen pilkkomista),  suola, mustapippuri ja sokeri. Poista kuhafileestä keskiruodot ja leikkaa file noin kuutiosenttimetrin kokoisiksi paloiksi. Kippaa kuutiot valmistamaasti marinadiin. Anna kalapalojen kypsyä liemessä 30-45 minuuttia. Kuutioi paprika ja lisää se kalojen kanssa kulhoon, silppua sekaan yrtit ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.

Minä tosiaan lisäsin tuohon liemeen sokeria, jotenkin pelkkä sitruuna-limemehu on mielestäni liian hapanta.

Kommentit