Lindströmin pihvit

Lindströmin pihvit on luultavasti yksi parhaista arkiruuista. Niin helppoa ja ihan tajuttoman herkullista. Olen kaiken suolaisen ja etikkaisen perään, ja lihan perään myös, joten nämä osuvat justiinsa keskelle kaikkia toiveitani. Reilusti sipulia vielä kyytipojaksi, nam.

Punajuurten kuoriminen ja raastaminen on muka vaivalloista. Katsoin tällä kertaa kellosta, että oikein pari minuuttia siinä meni. Jos olisin vääntänyt hanskat käteen punajuurten käsittelyä varten, olisi ehkä mennyt minuutti lisää. Käytin sen minuutin käsien pesemiseen.

Ohje on jälleen kerran Safkaa-kirjasta, joka on ollut aika mieleinen ja lunastanut lupauksensa. Parempaa arkiruokaa tämäkin.


Lindströmin pihvit

500 g jauhelihaa (kirjassa oli sika-nauta, minä kaivoin pakastimen uumenista hirveä)
3-4 tuoretta, keskikokoista punajuurta
1 dl korppujauhoja
n. 2,5 dl kermaa
2 kananmunaa
3 rkl etikkaan säilöttyjä kapriksia pilkottuna
suolaa (n. 1 tl)
valkopippuria

Sipuli-kermakastike

voita paistamiseen
2 sipulia
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla terällä. Sekoita korppujauhot ja kerma, anna turvota noin 5-10 minuuttia. Laita isoon kulhoon jauheliha, suola, valkopippuri ja kananmunat. Sekoita. Lisää korppujauho-kermaseos, punajuuriraaste ja kaprikset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Paista koepihvi ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa hetken verran. (Tai yön yli, jos mahdollista.)
Tee lusikalla pieniä pihvejä paistinpannulle. Paista pihvejä keskilämmöllä voissa kolmisen minuuttia. Käännä sitten pihvit ja laita liesi pienemmälle lämmölle. Anna toisenkin puolen paistua kolmen minuutin ajan. Siirrä paistetut pihvit voideltuun uunivuokaan.

Viipaloi sipulit ja kuullota ne pehmeäksi paistinpannussa, nokareessa voita noin viiden minuutin ajan. Lisää kerma ja anna kiehua tovin, jolloin kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kippaa kermainen sipulikastike pihvien päälle laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Kommentit

  1. Tää on meillä Safkaa-kirjan useimmin tehty ruoka, ihan täydellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin täydellistä. Kyllästyn aika nopeasti, mutta tähän en usko edes kyllästyväni.

      Poista

Lähetä kommentti