Merimiespihvi

Merimiespihvi on vanha merimiesruoka, mutta se sopii kyllä hyvin tämmöisen maakravunkin ruokapöytään. Pitäisi tehdä useamminkin: nappulat tykkäsivät tästä tosi paljon ja myös mannen från landet brunsås vaikutti myös tyytyväiseltä.

Ohjeita on varmasti niin paljon kuin tekijöitä, minä katsoin mallia Hesarin sivulta. Naudanpaistin tilalle kaivoin pakastimesta palan hirveä.


Merimiespihvi

500 g mureaa naudanpaistia
2 isoa sipulia
voita tai öljyä
noin 1 kg perunoita
(juureksia)
4-5 dl vettä, lihalientä tai olutta
suolaa
muutama kokonainen maustepippuri

Murea liha saattaa kypsyä samassa ajassa kuin perunat, mutta varminta on kypsentää lihoja hiukan etukäteen. Leikkaa huoneenlämmössä tunnin verran lämmitellyt paisti viipaleiksi ja paloittele viipaleita vielä hiukan, että saat sopivia haarukkapaloja. Kuori ja viipaloi sipulit. Ruskista lihapalat kolmessa tai neljässä erässä voissa tai öljyssä paistinpannussa ja siirrä pataan tai kattilaan. Sirottele lihojen päälle kevyesti suolaa. Huuhtele pannu aina paistamisen jälkeen vedellä ja siirrä huuhteluliemi kattilaan lihojen joukkoon. Lisää kattilaan myös muutama maustepippuri. Hauduta lihoja puolisen tuntia. 

Kuullota sipulit lihojen kypsyessä. Kuori perunat ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit piristää pataa lisäämällä siihen myös porkkanaviipaleita tai muita keittojuureksia. Lisää kattilaan lihojen seuraksi perunaviipaleet ja sipulit. Lisää vettä (tai olutta) tarvittaessa niin, että se lähes peittää ainekset. Hauduta ruokaa vielä kannen alla 20-30 minuuttia eli kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit