Mustikkacurd

Halusin macarons-leivoksille jotain mustikkaista täytettä ja päädyin kokeilemaan Kinuskikissan mustikkacurdia. Tulipas siitä hyvää! Ihanan pehmeä ja täyteläinen tahna sopii hyvin myös muiden pikkuleipien tai vaikka jonkun suklaisen kakun täytteeksi. Suklaisen siksi, että mustikka värjää vaalean kakkupohjan tosi tehokkaasti melkoisen epämääräisen näköiseksi.

Ai niin, ihana, herkullinen ja superterveellinen mustikka on vuoden marja 2013. Hieno juttu. En usko, että mustikan erinomaisuutta voidaan hehkuttaa liikaa.


Mustikkacurd

2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.

Kommentit

  1. Hyvä ohje! Täytyy laittaa kokeiluun pian :)

    VastaaPoista
  2. Uskaltaiskohan tätä kokeilla... Mulla on vielä tuoreessa muistissa karviascurd ja raparpericurd räpellykseni, joiden jälkeen (taas kerran) pääti, että ainoa oikea yhdistelmä on lemoncurd. Mutta jos tää sun mielestä oli hyvää, niin uskaltanen ottaa riskin!:D (Toisaalta, sä myös tykkäät sisäelimistä, eli...)

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei ole mitenkään yhtään kirpakkaa kuten lemoncurd, siinä mielessä on hyvin erilaista. Tämä on kuitenkin hyvää ja kaunista. Ajattele varmuuden vuoksi, että tämä on vaikka mustikkatahnaa, ei sitten tule niin huiputettu olo.

      Hahaa, tykkään paljon esim. kielestä, mutta kyllä tää soosi on parempaa. Kokeile vaan rohkeasti;o)

      Poista

Lähetä kommentti