Virvon varvon

Lueskelin joskus nettikeskustelua virpomisen ärsyttävyydestä ja teräviä mielipiteitä siitä, kuinka mokomat kakarat ahneuksissaan häiritsevät vapaapäivää viettäviä kansalaisia. Ihmeellistä, että moinen mukava ja vanha perinne ärsyttää noin paljon. Nutturan löysääminen voisi olla paikallaan ja terveellistäkin. Ja jos tosiaan haluaa olla virpojilta ja ovikellolta rauhassa, oveen voi laittaa vaikka ystävällisen lapun. Helppoa.

Voi tietysti olla, että olen missannut jotain. Käykö jossain vielä virpojia ihan ärsyttävyyteen asti? Asumme nykyään pientaloalueella, jossa asuu paljon lapsiperheitä, ja kyllä täällä on saanut olla tosi rauhassa. Yksi tai kaksi virpojaa on tainnut eksyä meidän ovelle. Entisessä kodissa kerrostalossa taisi käydä kerran yksi virpoja. Sitä edeltävässä ei koskaan. Olen siis vedellyt pienille noidille varatut karkit itse. En valita kohtaloani, mutta virpojat ovat meille lämpimästi tervetulleita.


Koristelin omia oksia organzanauhasta tehdyillä ruseteilla, pienillä höyhenillä ja puuvillalangalla. Helppoa ja nopeaa, justiinsa minun kärsivällisyydelle sopivaa. Ja ei, en ole menossa virpomaan. Lapset ehkä menevät, nuhan määrästä vähän riippuen.

Kommentit

  1. Meillä Etelä-Pohjanmaalla virpojat kulkevat vasta pääsiäislauantaina. Varaan aina karkkeja ja muutamia kolikkoja annettavaksi. Perinteitä kunnioittavana tykkään tuosta tavasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olenkin kuullut tuosta, että Etelä-Pohjanmaalla virvotaan myöhemmin. Sitten muistelen koulussa opettajan kertoneen, että ennen käytiin virpomassa palmusunnuntaina, mutta "palkat" haettiin vasta pääsiäisenä.

      Poista

Lähetä kommentti