Maalaissalaatti

Ronskiin salaattiin voi tyhjentää jääkaapista, pakastimesta ja kuiva-ainekomerosta kaikenlaista. Nyt pääsiäisen jälkeen salaatin voisi tehdä iltapalaksi vaikkapa tähteeksi jääneestä lampaanpaistista. Pitkäperjantain brunssilla maalaissalaattia maustoivat pekoni, parsa ja uppomunat, jotka ovat ihan hauskaa vaihtelua keitetyille kananmunille.


Maalaissalaatti

pari ruukkua erilaisia salaatteja
punasipulia
kirsikkatomaatteja
paketti pekonia
krutonkeja (itse tehtyjä)
tuoretta parsaa
parmesania lastuina
 
uppomunat:
4 kananmunaa
1 dl etikkaa
2 l vettä

kastike:
3 rkl valkoista balsamicoa
3 rkl öljyä
1 rkl sinappia

Valmista krutongit (kuutioi vaalea leipä, paista leipäkuutioita valkosipulilla ja suolalla maustetussa öljyssä). Kuori vihreät parsat (ellei ole ohutta ja tosi tuoretta) ja keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä ja paloittele. Suikaloi ja paista pekoni. Huuhtele salaatti ja tomaatit.

Valmista uppomunat. Kuumenna vesi melkein kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon etikka. Pyöritä vesi lusikalla "pyörteeksi" ja kumoa munat yksitellen keskelle pyörrettä. Voit kypsentää kaksi munaa kerrallaan. Anna kypsyä n. 4 minuuttia. Poimi munat jääveteen jäähtymään ja sieltä sitten kuivahtamaan talouspaperin päälle. Huom: on tärkeää, että vesi ei kiehu, vaan että se vain hieman poreilee.

Kokoa salaatti vadille. Sekoita salaatinkastikeainekset tasaiseksi ja kippaa salaatille. Vuole päälle parmesania. 

Kommentit